DE DOE HET ZELF GRATIS KOZIJN CHECK!

Check middels onderstaande wijze zelf de kozijnen van uw woning(en) of van de woning die u heeft bezichtigd. Is het direct duidelijk dat er geen onderhoud vraag dan een hier offerte aan.

CHECK! 1 KOZIJN HOUT ROT

Hout Rot komt het meeste voor op de liggende delen en hoeken van het kozijn immers dit vormt de afwatering van het glas en er stroomt regenwater overheen. De groei van deze schimmels kan echter alleen plaatsvinden bij een vochtgehalte hoger dan 20%, zuurstof en temperaturen tussen de 5 en 40 graden. Door goed schilderwerk en regelmatig onderhoud krijgt houtrot een veel kleinere kans.
Je herkent houtrot doordat je er met een priem gemakkelijk insteekt. Het hout is zo broos dat het gemakkelijk afbreekt. Daarnaast klinkt het dof als je er met een hamer op klopt.

Oorzaken Kozijn Houtrot.
– Klemmende ramen\deuren
– Openstaande naden
– Spijkers \ schroeven
– Waterslagen te strak op onderdorpel
– Onderdorpel staat in de grond
– Randen kozijn te scherp
– Open staande beglazing rubbers of kit
– Beschadigingen verfwerk

Laat onze kozijn specialist beoordelen of er sprake is van houtrot. Houtrot is te herkennen aan:
– Blazen in het verfsysteem

– Mos groei uit het kozijn

– Open staande verbindingen

– Scheurvorming
– Losstaand beglazing rubbers of kit
– Zacht en bros hout

CHECK! 2 LEK DUBBEL GLAS
Een lek dubbel glas raam is te herkennen door de hoeken van het dubbel glas op de aanwezigheid van vocht en of sporen (opgedroogde druppels) hiervan te controleren. Een lekke dubbelglazen ruit heeft een sterk verminderde isolatie waarde. De kosten om dit te vervangen per m2 liggen tussen de 150 tot wel 300 de m2 afhankelijk van plaatsing wijze en glassoort b.v. hoogwaardig isolatieglas met verbeterd rendement (HR++)

CHECK! 3 HANG EN SLUITWERK
Controleer of alle ramen en deuren in de woning goed openen, sluiten en niet aanlopen in het kozijn.&nbsp;<br />
Check of de sleuteltjes van het hang en sluitwerk van de ramen en deuren aanwezig zijn. Een cilinder vervangen kan een kostbare aangelegenheid zijn.

CHECK! 4 DE GEVEL RONDOM HET KOZIJN
Kijk of probeer te achterhalen of boven de kozijnen is gewerkt met een zgn. latei die het gevelmetselwerk boven het kozijn opvangt en voorkomt dat kozijnen gaan doorzaken of scheurvorming in de gevel gaan veroorzaken.

CHECK! 5 TOCHT OF LEKKAGE BIJ DEUR/RAAMKOZIJN
Veel kozijnen zijn afgewerkt met rubber afdichtings strips in het kozijn. Deze kunnen door het gebruik slijten en of verdrogen waardoor er tocht en of zelfs lekkage kan optreden. Het is van belang om deze jaarlijks te controleren en zonodige te laten reinigen. Indien u constateert dat het rubber geen aan een gesloten geheel vormt vult u dan ons service/onderhoud formulier in.

Kozijn Offertes Vergelijken